Убиецът на шофьора, сгазил дете, първо го набил, после се върнал за нож и го намушкал

0
168
Стефан Дехнев, обвинен в убийството на шофьора в Прилеп Снимка: Тони Щилянова/24 часа

Официално не е роднина на детето. Съдът остави Стефан Дехнев в ареста

Задържаният за убийството на 57-годишния шофьор в село Прилеп първо го е набил, а след това се върнал за нож и го намушкал смъртоносно в левия глезен. Острието засегнало артерията и шофьорът Руско Танев издъхнал от остра кръвозагуба за около десетина минути. Това разкри в кулоарите на Бургаския окръжен съд наблюдаващият прокурор по делото Ангел Георгиев.

Според самия задържан Стефан Дехнев той не искал да го убива, а само да го нарани. От данните по делото пък ставало ясно, че задържаният Стефан, обявен първоначално за дядо на детето, нямал роднинска връзка с него. „Дори той не е дядо на детето официално. Няма данни майката на детето да му е дъщеря. В националната база данни – той няма деца“, посочи прокурорът.

„Исках да го заболи, защото, като сгази детето и го взех в ръце ,то не приличаше на човек. Много съжалявам, не знаех, че ще стане така“, каза 46-годишният Стефан. Мъжът, който е съден за кражби и грабежи, поиска от съда да му наложи мярка домашен арест. Прокуратурата обаче настоя за най-тежката мярка „задържане под стража“, тъй като има опасност обвиняемият да напусне страната, както го е правил и преди или да повлияе на свидетели – настоящи и бъдещи. Въпреки че автотехническата експертиза още не е готова, има данни, че шофьорът на камиона, блъснал 6-годишното дете, е карал с около 15 км/ч. В кръвната му проба не е открит алкохол.

Съдът остави Стефан Дехнев в ареста.