Зам.-шефът на ГДБОП разобличи лъжите на Рашков: Не сме съобщавали за милиони в чували

0
1067
Любомир Николов, зам.-шеф на ГДБОП

Парите били стигнали до „обикновен човек“, твърди Любомир Николов

„Аз лично физически не съм се уверил в начина на пренасяне на тези средства…Ние от ГДБОП не сме изказвали такава тези, че тези пари са сложени в чували и сакове, може би това е предположение на участниците в пресконференцията вчера“. Това заяви по bTV зам.-шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Любомир Николов.

След като водещата „журналистка“ реши, че трябва да завърти отново лъжливите опорки на Рашков, припомни, че в петък това е заявено от вътрешния министър, зам.-шефът на ГДБОП се сепна и добави, че е вероятно да е така. „Сама Вие можете да предположите, че една сума от например милион и половина, не могат да се пренасят в джобове, тъй като са доста голям обем“, каза вече с друг патос той. И добави с множество условности: „Най-вероятно се предполага, че са пренасяни в куфарчета, чували, сакове и т.н.“

Престои да се установи къде са тези изтеглени 60 милиона лева. Те са стигнали до обикновен човек според досегашните данни на ГДБОП. Зам.-шефът не пожела да даде повече информация.