Застреляният на „Герена“ е осъден за въоръжен грабеж и убийство в Харманли

0
192
Убитият Георги Христов-Тинето. СНИМКА: Haskovo.info

Георги Христов-Тинето е заловен в Испания и върнат у нас

Застреляният днес пред стадиона на „Левски“ Георги Христов е осъден на 14 години и 11 месеца затвор за въоръжен грабеж на шивашка фирма през 2002 година в Харманли. По информация на сайта Haskovo.info кървавият обир става на 18 февруари 2002 г. Тогава Христов, Мюмюн Мюмюн-Мечката и Георги Машев извършват грабежа близо до портала на шивашката фирма „Къванч“. Червен „Фолксваген Пасат“ засича форда на фирмата, с който се превозвали изтеглените от банка 47 092 лв. за заплати на работниците във фирмата.

Маскираният Георги Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя на „Къванч“ Георги Георгиев и ранява касиерката Златка Христова и Фикрет Тасим.

След грабежа Георги Христов, с прозвището Тинето, е в неизвестност, но бе осъден задочно на доживотен затвор без право на замяна. През 2012-а Христов бе арестуван в Испания и върнат в България, като процесът срещу него тръгна отново в Хасковския окръжен съд.

Георги Христов призна вината си пред съда и процеса продължи по съкратеното производство. Прокуратурата поиска 25 г. затвор, а защитата на Христов – 10 г. Не е ясно защо Христов-Тинето е на свобода.