Атлантическият съвет: От дестабилизация на държавата интерес има Русия

0
62
Снимка: фейсбук

Накърняването на правата и свободите на гражданите са несъвместими с евроатлантическите ценности, категорични са от организацията

От дестабилизация на държавата чрез предизвикването на хаос днес интерес има Русия. Такава позиция изразяват от Атлантическия съвет на България/АСБ/ във връзка с продължаващите протести у нас.

„Евроатлантическата общност се основава на принципите на демокрацията, свободата на личността и върховенството на закона.

Гражданите на една свободна и демократична държава, член на НАТО и ЕС, имат право на мирни протести. Колкото по-активно е гражданското общество, толкова по-добре е за страната и за бъдещето на младите хора в нея.

Трябва обаче категорично да се подчертае, че езикът на омразата, насилието, заплахата с насилие, неспазването на законите, накърняването на правата и свободите на гражданите са несъвместими с евроатлантическите ценности“, се казва в позицията на Атлантическия съвет на България, публикувана във фейсбук.

„Затова ви призоваваме да бъдете особено внимателни и да не позволите на политически манипулатори, дирижирани отвън, да подменят демократичния дневен ред“, категорични са от АСБ.

„От дестабилизация на държавата чрез предизвикването на хаос днес интерес има Русия, чиято хибридна кампания против България навлиза в по-интензивна фаза. Постоянна цел на Кремъл остава неутрализирането на евроатлантическия избор на обществото и тласкането на България към руската сфера на влияние.

Останете бдителни!“, призовават още в позицията си от Атлантическия съвет на България