Не, това не е революция на младите хора, а на старите мутри

0
4883
Бабикян като Ленин води "народа".

Радев, доволен ли си от бесилките в центъра на София?

Иван Михайлов

Революция на младите, недоволните млади хора в центъра на София, поредното изгубено поколение иска, завърналите се млади хора от чужбина…

Това са част от рекламните етикети, с които се опаковаха протестите в София през последните седмици.

Телевизиите с упование повтарят тази мантра за революцията на младите, които искали да сменят цялата система.

Преди 30 години и аз бях млад и участвах в митинги, протести, стачки и окупации, за да свалям „тоталитарната система“. Пеехме: Комунизмът си отива! Нещата, казват по сценарий отвън, не се получиха както искахме.

България за разлика от почти цяла Източна Европа креташе на опашката, реформите вървяха със скоростта на костенурка. След двегодишно управление уж отишлите си комунисти превърнаха страната в нещо средно между Сомалия и Бангладеш.

В страната нямаше хляб, инфлацията летеше с космическа скорост, заплатите бяха 5 долара, фалираха почти всички банки заедно с парите на вложителите.

Тогава страната се вдигна на протест. Пак бяхме по митинги, барикади, стачки и блокади. Няма да ви предадем“, скандираше един син лидер от импровизираната трибуна пред храма „Св. Александър Невски“. И пак ни предадоха.

Правя това отклонение не за оправдания, а по-скоро за сравнения с днешните протести. И мога категорично да заявя, че НЕ, това не е революция на младите хора, а на старите червени мутри.

А младите хора, които имат пълното право да протестират заради бъдещето си, са използвани само за фон, за масовка. И пак им обещават да не ги предадат, но пак ще ги предадат.

Протестиращи нападат бившия партиен дом.

Протести тресат целия свят – САЩ, Европа, Латинска Америка. Кризата с коронавируса остави милиони хора безработни, икономиките понесоха чудовищни загуби, хората са недоволни от живота си, дори в богатите страни. Но тук за 11 дни протести никой не издигна социални и икономически лозунги.

Как започна всичко ?

На 9 юли прокурори, военни следователи, полицаи и служители на ДАТО влязоха в президентството. При акцията бяха задържани четирима души, сред които съветниците на президента Румен Радев – Пламен Узунов и Илия Милушев. Първият съветва Радев по антикорупция, а вторият по сигурността. На Узунов бяха повдигнати обвинения за търговия с влияние, а на Милушев за шпионаж.

Акцията в президентството, обиските и претърсванията в кабинетите на двамата са разрешени от съдия.

В 14 часа във Фейсбук се появи призив за протест „В защита на демокрацията“ пред президентството от адвокат Николай Хаджигенов и ортаците му Арман Бабикян и Велислав Минеков, известни като „Отровното трио“.

„Призоваваме всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят президентската институция и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление“, се казва в обръщение на „триото“.

Отровната тройка, аналогии със сталинските тройки.

Тройката“ навява зловещи аналогии със сталинските „тройки“ (партиен секретар, човек на НКВД и политкомисар), които вършеят по време на големите чистки и слагат подписите си под милиони документи за разстрел на напълно невинни хора.

Бабикян-Минеков-Хаджигенов подкрепиха през октомври Мая Манолова за кандидат-кмет на София, като Хаджигенов я нарече „щанга“, с чиято помощ ще свали правителството.

Триото е организатор на всякакви протести първо срещу Цацаров като главен прокурор, после на такива на „Да, България“, еколози, срещу избирането на Гешев за главен прокурор, за съдебна реформа, срещу правителството и т.н.

Те организираха протеста пред президентството, който е чисто политически, защото бе в защита на Румен Радев.

Със задна дата пропагандата пробута медийните митове за „бунт на младите хора“. Кулминацията беше вдигнатият юмрук на Радев пред президентството и лозунгът „Мутри вън“, който, между другото, продължава да е лайтмотивът на митингите.

Триото дирижира всички протести пред Министерския съвет и към момента. Пред президентството се наредиха „младите“ Мая Манолова, свързана с т.нар. Братя Галеви, и беглецът Васил Божков. Младият Румен Петков, бивш вътрешен министър по време на Тройната коалиция, подал оставка след грандиозните разкрития за корупция в МВР и нелегална среща със същите Братя Галеви. Също бегълци от закона. Там бе и още е Александър Томов-Лупи, и той борец срещу корупцията, Нинова, уволнена от премиера Станишев също за корупция… Списъкът е дълъг. Това бяха хората на първия протест, повечето и сега са по площадите. Това ли са младите хора?

Изпълненията на Радев с юмрука и цялата тази бутафория със „спонтанния протест“ показаха, че той е предварително подготвен и режисиран.

Радев на протеста. СНИМКА: Нова телевизия

Последвалите събития доказаха тази теза. Записите от разговорите на издирвания Васил Божков с журналиста Огнян Стефанов и червения депутат Александър Паунов, потвърдиха подозренията, че Божков плаща за протестите, а Триото и сие са само изпълнители. Самият Божков нарича Румен Радев „фигурант“.

Президентът бе много доволен, че в протестите са се включили и леви, и десни. Това е другият медиен мит.

По-скоро това е „клуб по интереси“ на уж несъвместими политически субекти. Уж дясната, проевропейска десница „Демократична България“ с БСП и антиевропейската, проруска и пропутиновска партия „Възраждане“. На много от анализаторите им направи впечатление, че за 11 дни протести няма нито едно знаме на ЕС, а се вдигат руски флагове. Сборният интерес на всички тези партии е една дума – власт.

Откакто Корнелия Нинова е лидер на БСП, а и преди нея, столетницита загуби всички избори от ГЕРБ.

Демократична България“, или т.нар. градска десница, не е спечелила никакви избори, успя да вземе 8 общини в София с подкрепата на избирателите на БСП, но в страната на практика я няма. За „Възраждане“ и други подобни формирования няма какво да коментираме.

Само властта е спойката на тези организации. И тук в схемата е включен Румен Радев.

Сценарият включва служебно правителство на президента, в което хора на БСП и ДБ да получат постове през задния вход. Според доста политолози и анализатори този вариант ще е най-зловещият за България преди зимата и задаващите се черни финансови облаци над целия свят.

Защо се бърза със служебно правителство ?

От публикуваните от прокуратурата записи на разговорите на Божков става ясен сценарият – бутане на правителството първо, после на главния прокурор Иван Гешев, а при съставянето на служебния кабинет Радев трябва да бъде съветван какви хора да назначи.

Има хипотеза, при това съвсем основателна, че при предсрочни избори никоя партия няма да има достатъчно мнозинство за съставяне на правителство, а парламентът ще бъде раздробен. Започва въртене на парламентарната рулетка без особен резултат. И правителството на президента ще може да управлява прекалено дълго, без контрол и без Народно събрание. Тоест надзиравано само от Радев. Безотговорното, еднолично управление е доста опасно за България.

Да припомним признанията на бившия служебен премиер на Радев Огнян Герджиков как е бил „натиснат“ от президента да прокара избирането на изтребителите „Грипен“ за ВВС, експресно. Кой дава гаранция, че при нов кабинет на Радев няма да се случи същото? Бабикян или?

Ами нали уж срещу едноличното управление протестират хората по площадите?

Гешев – уж втората, а всъщност първа мишена

Описвайки по-горе действията на триото манипулатори – Бабикян е собственик на гадни, кафяви сайтове за фалшиви новини, не трябва да се забравя и тяхната истинска цел. С протести, метежи и блокади да се свали правителството, но най-вече главният прокурор Иван Гешев.

А с това и цялата прокуратура. Вижте какви лозунги са набили в главите на протестиращите хлапета: Прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт и пратена в изпълнителната (По-независима ли ще стане тя? Абсурд!), оставка на целия ВСС, закриване на спецпрокуратурата, даже и на цялата прокуратура.

Нелепо е адвокати да диктуват кой да бъде главен прокурор, какво да се закрие и какво не. Утре някой може да подхвърли на младите, че не трябва да има и правителство и парламент. Такива тези лансират червени елементи, русофили, които мечтаят за президентска република и Народен съд. Вече пращат и хора в Белене, даже.

Медийните манипулации и пропагандата в действие

Както Васил Божков е забелязал, всичко това не може да стане без медийна подкрепа. Целта оправдава средствата – вкарана е тежката артилерия – манипулации в социалните мрежи (спомнете си „убитият от полицията студент“), телевизионни репортажи с твърденията за „милионни протести“, кадри от близък план, за да не се вижда реалният брой протестиращи, нагнетяване на обстановката с преки включвания и т.н.

Пропагандата в действие.

А протестите оредяват. Твърденията, че хиляди хора протестират в страната, не кореспондират с истината, видно от кадри и снимки в мрежите. Казано просто – истината в реалния живот е доста по-различна от Фейсбук. От две години сайтът на Бабикян върти мантрата-президентът слиза при народа да го поведе срещу хунтата на Борисов. И о, чудо! Радев слезе и поведе „народа“. Случайност?

Какво мисли за това главният изпълнител на сценария Румен Радев?

Дали харесва издигнатите бесилки в центъра на София, некролозите на Борисов, които майки с деца тъпчат с крака, призивите за убийства, линч, килии? Не знаем. Радев е уплашен, много уплашен. Дали заради действията на прокуратурата, дали заради друго, дано узнаем.

Бесилката в центъра на София.

Затова тръгна „ва банк“ да манипулира и използва натрупаното народно недоволство като щит в защита на себе си и отклоняване на вниманието от батаците в президентството.

Та там е назначен за шеф на Стратегическия съвет Александър Маринов. Маринов е бивш шеф на столичната организация на БСП, лице на мутрите от ВИС-2, издигнат от тях за кандидат-депутат в Кюстендил, последният човек, видял боса Васил Илиев жив. Доносник на Държавна сигурност с псевдоним Майстора. Къде търси „мутрите“ Радев, като те са му в кабинета ?

Дали ще успе дубайско-ченгесарската революция, предстои да видим.

Ще стигнат ли парите на Божков? Щото иначе „Отровното трио“ ще изчезне, те не работят на ползу роду, не си мислете. В записите дубайският революционер говори за Цветан Василев. Няма да е лошо да го пита струва ли си да плаща за протести и каква е далаверата. Защото доста от средствата на революционера от Белград отидоха за Гошо с оня прякор, разни политически десни субекти, но те не свършиха нищо. Нито свалиха Цацаров, нито спряха избирането на Гешев.

Чакаме с нетърпение финалът на сапунката „протести на младите“.