Протести. За пране на мръсни биографии

0
2991
Във времената, когато Манолова се радваше на "народната любов".

Затова ли са „въстанията“ ? За да докарат Корнелия, Мая и Лодкаря на власт ?

Тодор Александров

Ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата му криза. Представете си какво ще стане в Народното събрание, ако някой си позволи да прави управление на промяната без наше участие – ще му се стъжни живота. „Демократична България“ е готова да управлява, но с поведението си извън парламента сме показали, че можем да бъдем и изключително ефективна опозиция“. Това се изцепи пред Дарик радио Христо Иванов-Лодкаря, шефа на „Демократична България“. Ти да видиш. Той не е на власт, но вече управлява. Разпределя, плаши, сигурно е готов с правителство.

Ден преди това пред БНТ другият шеф на ДБ Атанас Атанасов каза, че вече имали подготвени хора за управлението. И бившият втори в ГЕРБ Цветанов говори как ще управлява в бъдещо правителство, даже се зарече, че Борисов няма да е следващият премиер.

Някогашната пчеличка Мая, приличаща повече на търтей, от тежка комунистическа номенклатура се превърна в професионален революционер. И тя обяви, че ще ни управлява в бъдеще заедно с Татяна Дончева, партиите ВОЛТ, Болт, Колт и….Корнелия Нинова. А и Слави Трифонов, разбира се. Къде без него.

Той вече откривал офиси на партията си.

Няма нито ден, нито час, някъде, в някоя телевизия да не участват Лодкаря, някой си Настимир Ананиев, Мая, Свиленски,Нинова, Хаджигенов, Минеков, Бабикян, Мамикян и сие.

Вероятно смятат, че непрекъснатото облъчване на населението през услужливи медии ще им донесе милиони гласове на изборите. У хората остава усещането, че всъщност тези хора вече управляват държавата. То други по телевизиите няма.

И преди съм казвал, че това не е журналистика, а обикновена политпропаганда. Тя иска да внуши, че целият български народ протестира по улици и площади за свалянето на Борисов и Гешев. Срещу мафията, бе.

Нищо, че протестът, който от седмици е само в София и то все по-малоброен, реално приключи. Това щеше да стане и по-рано, ако от площада пред президентството бяха изчезнали камерите на телевизиите. Реално отразяващите „протеста“ журналисти и медии са повече от протестиращите.

Истината за т.нар. Народни въстания е доста по-прозаична. И тя е, че на гърба на появилите се по-рано млади хора изброените по-горе фалирали политици решиха да перат оцапаните си биографии.

За да се предложат на „народа“ като негови спасители.

Ярък пример затова е Мая Манолова. Заедно с дружката си Дончева. Да припомним, че Манолова заедно с Христо Бисеров и още двама депутати от НДСВ и БСП бяха вносителите на скандалната поправка „Ванко 1“ през 2006 година по време на Тройната коалиция, извадила от затвора доста престъпници. А Татяна Дончева е депутатът накарал колегите си от правната комисия да прегласуват поправката, отхвърлена в нейно отсъствие, след което тя бе приета в зала под натиска на същата боркиня срещу мафията.

Едната обслужваше „Братя Галеви“, а другата „Мултигруп“. Каква ли борба с мафията е паднала а ?

След това Мая предложи Пеевски, а сега се търкаля в коридора на парламента. Мая иска да забравите за Пеевски, за Братя Галеви, за похожденията и в офиса на Васил Божков-Черепа, за „Ванко 1“, за „Костинброд“. Сега тя е борец за правда и свобода. Затова е на протестите, затова стъпва върху хората с увреждания, за да се докопа да властта.

С изпрана биография. Водачи на протеста се оказаха Александър Томов-Сашо Апашо и Румен Петков. И те са в „народната пералня“, искат да изглеждат чисто нови хора.

Малцина помнят, че сменилият сигурно 20 политически партии и коалиции Томов стартира от БКП-БСП. През 1994 година на извънредните избори се яви в коалиция ДАР. В предизборната кампания Апашо, известен още и като Лупи, бе наел най-големите поп звезди да му пеят на митингите. Едва ли някой от тях ще забрави как същите тези звезди висяха след изборите пред офисите на ДАР с надежда да си вземат хонорарите. Уви, пиха една студена вода. Сашо Томов, заедно с покойния Жорж Ганчев, въведе в България политическото брокерство-продажба на избираеми места в партийни листи на съмнителни елементи, престъпници и богаташи, които страстно се стремяха към имунитет срещу разследвания.

Носят се слухове, че чисто новият политик Слави Трифонов вече прави същото. Така се бори мафията.

Има ли нещо, което да не е написано за Румен Петков ? За срещата му с „Братя Галеви“ ? За грандиозния, корупционен, скандал, разтърсил МВР под негово управление, когато се оказа, че човек на „Братя Галеви“ е дясната ръка на главния секретар на МВР ? А висш полицейски началник, доверено лице на Петков, се пазари по телефона с разследвани бизнесмени за скъп лаптоп на дъщеря си и ловна карабина за себе си. Сега Румен Петков се бори срещу мафията на площада. Някой, нещо ?

За бъдещ премиер, как ще се разберат толкова „титани“ на едно място, вече се мисли и Корнелия Нинова. И тя се бори с мафията, с хунтата.

Бившата приватизаторка на „Техноимпекс“, лична приятелка на съпругата на Михайловски, зетя на Йордан Соколов, бившата седесарка, също като Биляна от песента пере здраво. Биографията си. Окрилена от някаква химерна вътрешнопартийна победа на смешни, дори за нашите стандарти, избори с кашони.

Уволнената от Станишев за съмнения в корупция като зам.-министър на икономиката се бори с корупцията.

Тя даже има готово правителство. В него, казват, фигурирал Румен Гечев. Младите, дето са по площадите, със всичките условности на това понятие, не знаят, как през 1996-1997 година благодарение на същия този чукундур, докаран за министър и вицепример с легендата, че преподавал в американските „царевични щати“, в България нямаше хляб, нямаше зърно, нямаше брашно. И доларът сутринта бе 2000 лева, а на обяд 6000 лева. А в страната настъпи хиперинфлация и глад. Фалираха 16 банки и хиляди българи останаха без спестяванията си.

И този е с изпрана биография. Експерт, професор и незнамкакъв си още. Вместо да търка наровете на затвора, Гечев проповядва от трибуната на парламента, готви се за министър.

На късата хорска памет, с изпрани биографии, разчитат хората на Лодкаря. И самият той. Мъж с две години трудов стаж през живота си като вицепремиер и министър на правосъдието. Той обаче е подготвен да управлява. Вижте как „управляват“ неговите кметове в столичните райони, избрани с гласовете на БСП, и си правете сметка какво ви чака.

Цялата ДБ е съставена от усвоители на грантове, хора, които нищо не са работили през живота си. Които ползват луксозни офиси и живеят нашироко без трудова дейност. Ръководители на НПО-та, броячи на комари, които знаят единствено да се жалват в чужбина, да клепат България. Които ще ни наложат джендъридеологията, гейбраковете и целият либерален ужас.

Новоизпеченият партиен шеф Цветан Цветанов също разчита на късата памет. Той знае защо. Когато го изгониха от постовете му изведнъж Цветанов стана нов човек, изцяло бял и добър за обслужващите медии. Няма вече шест апартамента, няма асансьори, няма Цв. Цв. Той е нов човек, прероден и подкрепя протеста, громи Борисов, на който дължи трансформацията си от физкултурник в МВР до вътрешен министър, шеф на парламентарна група, втори човек в управляващата партия.

Опиянилият се от властта Цветанов си позволи миналата година да заяви, че него няма кой да го накаже. Забравил, че преди 15 години го наричаха момчето, което тича на 30 метра зад главния секретар на МВР ген. Борисов. С папките.

Това вече е забравено.

Затова ли бяха „въстанията“ ? За да докарат на власт Нинова, Мая Манолова, Лодкаря, Слави и разбира се Румен Радев. Плюс Цветанов, Настимир и Хаджигенов.

Протест за пране на омазани политически биографии, без накисване.

Затова ли бяха 30 години мъчителен преход ? За да върнем във властта Румен Гечев, менторът на Нинова Овчаров, Румен Петков, човекът без трудови доходи Бойкикев, Радан Кънев ? Списъкът от мераклии е безкраен.

Ако това стане, България ще отиде в небитието. Ще потъне в Евразия. Вижте нагънатата магистрала „Тракия“ до Стара Загора и се сетете за министъра Гагаузов, за Веселин Георгиев-Батко и Братко, за спрените еврофондове и за Васил Божков-Черепа, който я строи по време на Тройната коалиция. Това ви чака.