Държава ще има ли? (Ако е възможно)

0
1073
Кукловодът на хаоса и неговият изпълнител.

Новото ОФ вкара БСП във властта през задния вход

Иван Михайлов

Петорната коалиция в отиващото си Народно събрание имаше смазващо мнозинство и не искаше Бойко Борисов и ГЕРБ да управляват. Но не искаше и да прави правителство. Нито една от партиите в Чалга-комунистическото ОФ поотделно не поиска да управлява. Не искаха и като ОФ да управляват. Бягат като дявол от тамян. Единственият властолюбец се оказа Хаджигенов от Мутрите. Човекът две седмици се самопредлага, дори бе готов да тръгне към Голгота, за да се жертва пред олтара на Отечеството. Уви, гласът му остана глас в пустиня.

Днес същата работа в президентството на консултациите за ЦИК. Чалга-комунистическото ОФ не иска Красимир Ципов за шеф на комисията. Но пък не предлага друг. Не искат хората, бе. Това е. Наложи се Тошко на Слави да „жертва“ пионката на Николай Цонев Камелия Нейкова за шеф.

Нейкова бе говорител на ЦИК предложена от БСП, зам.-министър на отбраната в кабинета на Станишев и Тройната коалиция и зам.-председател на бутиковата партия на бившия военен министър Цонев. Предложена от Мая Манолова на „Има такъв народ“. И накрая с пълен консенсус избрана за шеф на ЦИК по предложение на същата партия. С донесени от Тошко Йорданов готови документи за нея.

В устоите на парламентарната демокрация, към момента друго по-добро не е измислено, от векове е заложено, че политическа партия се създава с една единствена цел. Да спечели изборите и да управлява. Да вземе властта. Иначе няма смисъл партията да се явява на избори. Вотът на 5 април и последвалите събития в НС обаче обърнаха наопаки представите за демокрация, парламентаризъм и политика.

Нещо повече, в момента пишем история в световния парламентаризъм. Защо ?

Защото за първи път партия, тази на Чалгаря, не участва реално на изборите. На кандидатите и бе забранено да говорят. Лидерът им се скри, а ИТН не прави предизборна кампания. Партията нямаше нито една предизборна изява. Никъде. Нямаше предизборна програма за управление на страната. И въпреки всичко хората се довериха на чалгарите на сляпо.

Станаха втора политическа сила с над 50 депутати. Лидерът им се писа болен и се скри. Видя му се физиономията по интернет само на клетвата на народните представители. Партията отказа да говори. Депутатите от ИТН ги караха под строй с автобуси, сигурно и в лагер някъде са ги държали. Излезлият от карантина Слави Трифонов така и не стъпи в Народното събрание. Партията се отметна от обещанията си – мажоритарен вот, субсидии от 1 лев на партиите и намаляване на депутатите наполовина.

Върна светкавично мандата за съставяне на кабинет. Отказа преговори с ГЕРБ за правителство. Шефът й продължи да се крие. Е тогава за какво се явиха на избори ? За какво бе създадена тази партия ? За държавната субсидия, която да пълни опразнената каса на партийната телевизия ? Или ? Това се нарича измама.

Никъде досега в историята на парламентаризма не беше се случвало да има парламентарно мнозинство и то огромно, но никой да не иска да управлява. А лидерът на втората по големина политическа сила да се крие като мишка.

Импотентният парламент роди само нов Избирателен кодекс, пълен с откровени глупости и заложени мини, които ще избухнат на изборите през юли. Върхът на безумието беше точката за провеждане на изцяло мажоритарни избори АКО Е ВЪЗМОЖНО !

Чалга-комунистическото ОФ в състав ИТН, БСП, ДПС, Демократична България и Мутрите показа пълна некомпетентност, некадърност и безпомощност. Вижте как днес Христо Бойкикев от ДБ се жалва на президента, че не можел да представи човек за шеф на ЦИК, защото неговите кандидати не били юристи !?!?!?!?!?! Великият правист, реформатор, борец за правосъдие, шеф на коалицията на умните, красивите и безгрешните няма юристи на разположение. Да се смее ли човек, да плаче ли ?

Защо ли ? Ами защото с лозунга „Долу, Борисов“ държава не се управлява и политика не се прави. Това може да върви в предизборната кампания, може да се крещи на площадите, но в Народното събрание не работи. Борисов бил некомпетентен. А вие какво извадихте ?

Шефът на правната комисия- спортният юрист, на който не можаха да намерят „стотиците монографии и публикации“. Шефката на парламента-новата „Калинка“, която чете ЕГН-та в зала и пред аудиторията на националните медии. Свързана с Христо Бисеров. „Топюристът“ Хаджигенов, който не знае, че на избори за Европейски парламент могат да гласуват само граждани на ЕС ? Или „зеленият“ милионер Панев от ДБ, който иска национализация на цялото Черноморие ? Това ли са новите политици, новите партии на промяната ? Няма такъв парламент, няма такива некадърни депутати.

А и такава държава вече няма. Тя е на автопилот. Правителството на Борисов подаде оставка преди месец. ОФ-то му я гласува, започна да го изчегъртва, сложи му мораториум, но така и не го смени. Абсурд ! Цялата власт вече е в ръцете на президента Радев, главен организатор и вдъхновител на тази политическа каша. Кукловодът от „Дондуков“№2 заради своето огромно его, чрез пионките си, жертва България.

Заслепените от омраза отечестевенофронтовци, в желанието да си съборят и унищожат Борисов, обърнаха държавната кола в реката. Много скоро ще се видят последиците от това. Другата седмица на власт идва служебно правителство с кадри на БСП. Както се похвали самият Радев.

Тоест столетницата, претърпяла тотален разгром на изборите, влиза във властта през задния вход. Това правителство може да изкара и до декември, според плана за дестибилизация на държавата. Докато не бъде преизбран Румен Радев за втори мандат и при евентуални трети предросрочни избори за тази година най-сетне да се оформи послушно мнозинство за президента.

Надявам се дотогава да има държава. АКО Е ВЪЗМОЖНО.

Или кадрите на „левицата“ като скакалци ще опоскат всичко. Случвало се е вече няколко пъти. „Луканова зима“, „Виденова зима“, „Тройна коалиция“ и „Орешарски. Малко ли ви е ? Явно, да. Сега идва „президентско лято“ и „Радева есен“. Честито !