Само в Breaking.bg: Има ли високопоставен политик от управляващите, който работи за Москва?

0
1254
шпиони
Снимка: архив

И медиен олигарх, агент на Сърбия?

Няколко дни двойката от Демократична България Иво Мирчев и Атанас Атанасов атакуват спецслужбите с обвинения, че работели за Русия. Мирчев дори си позволи да твърди, че „политик на висока позиция“ е руски агент, но не бил президента Радев. Атанасов пък обвини военното разузнаване, че се занимавало с политика. Източници на Breaking.bg от спецслужбите обаче твърдят, че тези, които най-много крещят за „евроатлантизма“, НАТО и срещу Русия най-вероятно са точно агенти на Москва. И дават пример с унгарския евродепутат Йожев Сайер, известен с консервативните си и хомофобски позиции. Той бе съавтор на текст в променената унгарска конституция, според която семейството е „съюз между мъж и жена“. Та същият Сайер, виден противник на хомосексуалистите, бе заловен през 2020 година на гей-сбирка в Брюксел и принуден да подаде оставка.

Това важи и за родните борци срещу Държавна сигурност, Русия и нейните агенти.

Същите източници твърдят пред медията ни, че виден „евроатлантик“ от управляващата още коалиция, е именно агент на Москва, заради тежкото му минало на доносник за Второ главно управление на Държавна сигурност-ДС, контразузнаването. Може да се направи обосновано предположение, че същият виден борец срещу Кремъл, който не слиза от студията на телевизиите, реално работи за Москва и изпълнява задачи по разрушаване на българските специални служби, по-точно НРС и Военното разузнаване с непрестанни атаки срещу тях. Неговата дейност е известна на партньорските ни служби от НАТО и ЕС, твърдят запознати пред Breaking.bg.

Но това не е всичко. Вторачени, умишлено, само срещу предполагаемата руска агентура в България, обществото умишлено е заблуждавано в неглижиране на мащабната дейност на сръбското и македонското разузнаване у нас. Българското контраразузнаване преди няколко години е засекло високопоставен агент на разузнаването на Белград. Човекът е на висока позиция в обкръжението на медиен олигарх и бизнесмен, представящ се за велик борец срещу Русия и поклонник на „евроатлантизма“, НАТО и ЕС. А всъщност работещ за най-верния сателит на Москва в Европа-Сърбия. Но заради политкоректността и защото агентът е в групировката на олигарха, управляващ тогава България срещу него не е предприето нищо. „Погледнете и си припомнете кои издания бранеха неистово беглецът в Белград Цветан Василев и ще се сетите за кой олигарх става дума и за кой агент в неговото обкръжение“, посочиха източниците ни.