Само в Breaking.bg: Къде потънаха 37 милиона лева за мигрантската криза? С тях Рашков купи гласовете на МВР

0
2422
Бойко Рашков Снимка: БТВ

25 милиона лева от тях са раздадени на униформените точно преди изборите на 14 ноември м.г.

Стефан Ташев

Рашков, къде потънаха 37 милиона лева за справяне със засиления миграционен натиск? С този материал на 28 август 2022 година Breaking.bg попита бившият вътрешен министър, а сега вожд на „промяната“, по повод трагичният инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицаи в опит да спрат автобус с мигранти.

До момента Рашков не е отговорил на този въпрос. И няма да отговори, защото голяма част от парите, над 25 милиона лева, са раздадени на униформения състав на МВР, за да бъдат купени полицаите за изборите на 14 ноември. И да гласуват за „промяната“ и Румен Радев. Това съобщиха за Breaking.bg източници от МВР.

На 16 септември 2021 г. с решение на Министерски съвет

поддръжката и охраната на оградата по турската граница минаха изцяло към МВР – Гранична полиция. До тогава за това се грижеха областните управители. Решението е по предложение на Бойко Рашков. Две седмици по-късно пак по негово искане правителството гласува отпускане на допълнителни 5 млн. лв. за ремонт на оградата по българо-турската граница. Одобрени са и разходи, в размер до 37 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на дейността на ведомството в условията на засилен миграционен натиск.

На 24 октомври със заповед на министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков на всички униформени са отпуснати по 600 лева, в навечерието на изборите за президент и Народно събрание. Мотивът за щедростта е за успехи в борбата срещу купения вот и….справяне с мигрантската криза.. Криза, която Рашков и до днес отрича да е имало. 25 милиона лева, взети от  отпуснатите 37 милиона лева, отиват за награди, основно на полицаи, които нямат нищо общо с границата и справяне с мигрантския поток, а работят във вътрешността на страната. Така Рашков „купува гласове“ в МВР, за да може униформените да гласуват за „промяната“ и патрона й Румен Радев на изборите.

Вождът на „Промяната“ една година тръбеше как се бори с купуването на гласове, как променил „политическата карта“ на България, арестуваше стотици невинни хора,  а се оказа, че лично той купува гласове с държавни пари.

Рашков сам се похвали, че от 5-те милиона лева, дадени му от Министерски съвет миналият септември за ремонт на граничната ограда е похарчил само 1 милион лева. Къде са останалите пари? Не казва. Може би са раздадени за награди на доверените му лица, които той назначи на ключови служби в МВР. Не е лошо наследникът му Иван Демерджиев да направи една бърза проверка колко пари са дадени реално за справяне с мигрантската криза и колко са отишли за купуване на гласовете на полицаите, за да гласуват за Радев и „Промяната“.