А на лекарите кой им гледа децата ?

0
8181
Протестъри горят маски през лятото на миналата година.

Ставаме свидетели на гнусен, политически популизъм върху трагедията и страховете на хората

Тодор Александров

Целта ни е всеки български гражданин е да осъзнае какво се случва около него. С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов опита да обясни въвеждането на по-строги карантинни мерки в България.

Уви, думите на професора потънаха в последвалата пресконференцията в Министерски съвет вакханалия от отричания в подготвените предварително новинарски телевизионни емисии. Ресторантьори, магазинери, моладжии, футболни клубове ревнаха като един-не искаме, не трябва, не може!!

Бизнеса, родата…

Кой ще ни гледа децата ?

А на лекарите кой им гледа децата ? На същия брифинг шефът на „Александровска болница“ обяви, че подчинените му медици не са се прибирали у дома си над 15 дни. Те деца имат ли ? Имат ли семейства ?

Здравният министър разчита на съзнанието на българина. Грешка. От началото на пандемията досега се доказа, че думи като съзнание и отговорност са напълно непознати за тези географски ширини.

Българинът е инфекционист, медик, специалист по заразни болести, не като „простия коремен хирург“, експерт по здравеопазване, бизнес, мерки и стратегии. Той знае всичко и от всичко разбира.

Не като някакъв си Мутафчийски…

През пролетта – защо има строги мерки ? В болниците нямало никой, лъжат за да откраднат парите от ЕС, дават на цигани по 1800 лева да се правят на болни, нарушават ни правата, карантина за да не протестираме, маските са за да ви запушат устата, смачква се частния бизнес и още и още.

Лятото протести без маски, без никакви предпазни средства при струпване на толкова хора на едно място. Защо правителството раздавало пари на пенсионери и социално слаби, купувало избиратели.

Есента протест срещу носенето на маски. Задушават хората. Горят маски.

И ето го резултатът. България е на челните места по смъртност, болниците са претъпкани. И тези, които горяха маски вече протестират срещу липсата на мерки от държавата. От утре ще има протести срещу наложените по-строги мерки, наречени от телевизиите „блокади“, „локдаун“ и „затваряне на държавата“. В Гърция не можеш да излезеш от дома си без есемес. Това е блокада. А тук кръчмите са пълни до козирката. В Европа може, тук не.

И през цялото време войнстващ, див, отвратителен, политически популизъм. Върху трагедията и страховете на хората. Мангъровци от всякакви калибри, лъжци като Мая Манолова, Корнелия Нинова, Румен Радев, Румен Запалката и Лодкаря. Няма по-гнусно от това да търсиш политически дивиденти от смъртта на хиляди хора. От пандемията и страховете на българина.

Заради тези измамници умират хора. И ще продължават да умират. Те ще са първите на протести срещу новите мерки. Мога да ви кажа и слогана им – Правителството ни ограничава свободата и налага диктатура! По мерките ще се изкаже президентът Радев, който в разгара на втората вълна, както и на първата, се скри в миша дупка. Ще има плач за „частния бизнес“. Довчера протестираха учители срещу присъствената форма на обучение. Утре учители ще протестират срещу дистанционната форма на обучение. Вчера протестираха срещу солените санкции за незаконните превози. Днес протестират срещу отмяната им с президентско вето.

Мерките, които предлага Националния оперативен щаб, тутакси бяха отречени и наречени „закъснели“. Утре протестърите ще дават интервюта срещу „ужасите на социалната изолация“. Като преди това горяха маски. Чакаме Мангъров. Как без него ?

За съжаление на проф. Ангелов българинът не осъзнава какво се случва около него. Не му пука. Не признава авторитети, но вярва на глупостите в социалните мрежи, в конспирациите, в чипиране с ваксини и в лъжепророци като Мангъров.

Една жена каза“, бе заменено от „пише го във Фейсбук“. И сега берем горчивите плодове на всичко това.