Борисов: Няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите

0
384
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Подкрепата ще продължи до края на нашия мандат, обеща премиерът

„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора“, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод Международния ден на възрастните хора.

„Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите“, посочи Борисов.

„Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото“, подчерта премиерът.