Здравният министър: Не са верни слуховете за затваряне на държавата. Това е лъжа

0
68
Проф. Костадин Ангелов

Готвим се за лош сценарий, но не очакваме такъв, казва Костадин Ангелов

Не са верни слуховете за затварянето на държавата и поставянето на КПП-та на изходите на градовете. Това е лъжа, заяви категорично здравният министър Костадин Ангелов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Той успокои всички граждани, че няма да се въвеждат подобни мерки.

Към днешна дата нещата са контролирани. В България няма здравна криза, няма и натиск върху системата, каза той. В момента няма бум на заразени с коронавирус по думите му.

Трябва да подкрепим българските лекари и сестри, каза още той. По повод на конспиративните теории министърът заяви: “Не може да вярваме на агенцията “една жена каза”.

193 са активните случаи на заразени лекари в момента. Той съобщи каква е актуалната информация към днешна дата за дома за стари хора в с. Славянци – 8 хоспитализирани, 4 в инфекциозно отделение. От персонала – 5-има са с положителен резултат.

Много важно е българските граждани да знаят, че ваксината, която ще бъде предложена, ще бъде безопасна и изпитана, каза здравният министър. По думите му руската ваксина не е в по-напреднал етап от ваксината, която ще ползват европейските граждани.

Според здравният министър българските болници към настоящия момент са добре оборудвани. Ние се готвим за лош сценарий, но не очакваме такъв, каза той.