Фандъкова: Моля софиянци да гласуват за града си

0
19
фандъкова
Йорданка Фандъкова

София не може да се спечели с купени гласове. Манолова забрави, че изборите са за кмет и не дава решения, казва кандидатът на ГЕРБ

Чухме много внушения през тази кампания. Когато има съмнения за нещо нередно, трябва да се направят проверки, но трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че София може да се спечели с купени гласове. На финала сме на една кампания, в която Мая Манолова избра внушенията вместо стратегията. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред Нова тв.

Моля софиянци да гласуват за града си,  обърна се тя към гражданите. Аз гласове не купувам, аз се явявам за 4-ти път на мажоритарни избори и се явявам с лицето си и конкретни проекти, подчерта Фандъкова. Това са тежки внушения. Манолова има опит в тези неща, защото всеки е склонен да мисли с модели и схеми, от които разбира.  Аз нямам такова мислене, заяви Фандъкова. София е град на свободните хора, не си представям някой, който ще се поддаде на натиск, допълни тя.

По думите й за 10 години управление се постигна много за града, но в същото време се направиха доста пропуски и грешки в работата и няма как това да не се отрази на хората, които са все по-взискателни. Тя уточни, че е предложила в новата си програма конкретни мерки за преодоляване на пропуски, които са допускани.

Това, което ме притеснява, е че не чух алтернативни решения за проблемите на града от страна на опонентите, каза Фандъкова. За 6 години Манолова кардинално промени своята политическа позиция. Тя трескаво търсеше подкрепата от ГЕРБ, за да бъде избрана за омбудсман. Манолова забрави, че изборите са за кмет и не дава решения, коментира Фандъкова.

По думите й, изключително лицемерие е два дни преди изборите Мая Манолова да изкаже своята позиция за протестите. Манолова се направи на герой два дни преди изборите, подкрепяйки протестите против Гешев, а тези хора протестират отдавна, каза Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че като кмет уважава разделението на властите.