Ангелов: Политическите мераклии са социални лешояди, ловуват на терена на войната с ковид-19

0
166
Костадин Ангелов Снимка: архив

Здравният министър получи втора доза от ваксината и призова да не позволяваме на нетърпението срещу мерките да ни изиграе лоша шега

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се имунизира с втората доза от ваксината на Pfizer/BioNTech и съобщи, че 45 дни преди изборния ден ще бъде предоставен медицинският протокол за вота.

„Утре ще имаме среща и с икономическия министър, с министъра на труда и социалната политика Ще обсъдим всички възможни мерки след края на януари. Всичко, което преценим, че бихме могли да разхлабим, ще бъде разхлабено. Нека да не позволим на нетърпението да ни изиграе лоша шега. Постигнали сме добри резултати и е наш дълг да ги задържим“, подчерта министърът, цитиран от Tribune.bg.

Той опроверга твърдения, че България не е поръчала достатъчно количество ваксини. Броят на ваксините се договаря от ЕК, не от българската държава. Количествата ваксини, които ще дойдат в България, ще бъдат достатъчни за ваксинирането на над 9 милиона граждани, каза той.

„В нито един момент българската държавата не е вземала политическо решение свързано с броя и доставката на ваксините. Спекулациите с COVID-19 са свързани със здравето на всеки един български гражданин и това е опасно. Политиците не носят отговорност какво се случва с интереса на всеки отделен български гражданин и това, че те постоянно критикуват, без да дават отговор на въпросите, е много лесно. Тези политически мераклии са социални лешояди, които ловуват на терена на войната, която водят всички български граждани с COVID-19. Това не може да бъде печелившe“, заяви проф. Костадин Ангелов.

МЗ не е дистрибутор на ваксини и не защитаваме търговски интерес, категоричен бе Ангелов.