Борисов: „Позорна загуба, лоши резултати на българския футбол. Осъждам поведението на част от публиката.“ Борислав Михайлов няма да подава оставка

0
73
Борислав Михайлов

Ще обясни защо в петък

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че няма да подава оставка, предаде БНР. В базата в Бояна Михайлов е коментирал, че в петък от 14:30 часа има заседание на Изпълкома на БФС, след което той ще отговори на всички въпроси на медиите.

„Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на БФС! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия“, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Припомняме, че оставката на Михайлов бе поискана от правителството по-рано днес. Причината е срамната загуба с 0:6 при снощния мач с Англия и обвиненията в расизъм към българската публика. Заради недопустими реплики от страна на българските фенове мачът беше спиран на два пъти, а световните медии отразиха случая мащабно.