Борисов: Ваксинирайте Мангъров публично, той е 100% за ваксините. 699 души са имунизирани вчера /видео/

0
54
Снимка: фейсбук

Премиерът отчете, че мерките са били навременни и щадящи свободата

699 души са си поставили ваксината срещу COVID-19 през вчерашния ден, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който бе на посещение в център за разпределение на заразени с коронавирус заедно с премиера Бойко Борисов. Ангелов обясни, че най-много ваксинирани има в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

Здравният министър каза, че няма данни някой да е проявил странични реакции.„Съвсем леки болки в мястото на убождането. Този ефект е добър и показва, че има реакция на организма”, поясни проф. Ангелов.

Според премиера Бойко Борисов въведените в страната мерки са били „много навремени, точни и максимално щадящи свободата, правата и движението на хората”.

„Натискът върху интензивните отделения спадна. Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените”, подчерта министър-председателят.

Борисов посочи, че пристига все повече информация за ваксините и така здравните власти ще могат да обясняват за нея на хората.

„Ще дойдат различни ваксини, за да могат личните лекари да кажат при кого коя е най-подходяща. Тези, които дойдат дотогава, около 70 000-80 000, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали”, каза още премиерът.

„Ще видите, че ще достигнем процента. Сега, когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и медицината. Даже с Мангъров говорих – и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично, той е на 100% за ваксините”, призова Борисов.