Борисов в завод на „Нестле“: Вдигайте заплатите, пазете хората /видео/

0
84
Снимка: фейсбук

Противоепидемичните ни мерки са най-либералните, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в един от заводите на „Нестле България“. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов и посланикът на Швейцария Мюриел Коен. Те бяха посрещнати от изпълнителния директор на компанията, който обясни, че във фирмата в България работят над 1000 човека, съобщава „Монитор“.

Икономическият министър ги даде за пример за това, че по време на пандемията са показали, че у нас има добър бизнес климат. Лъчезар Борисов обеща на премиера, че в следващите два месеца ще сертифицират подобни компании на стойност 600 млн. лв.

От своя страна Борисов каза на швейцарския посланик, че големи световни компании продължават да инвестират у нас. „Това са ми любимите производства, защото създават много работни места, затова ние сме изключително доволни“.

„Вдигайте доходите, пазете хората“, заръча премиерът. „Българите само за момент, ако си представят какво е във Франция, че в 18 часа трябва да са си по домовете“, коментира Борисов и допълни, че даваме само най-лошите примери у нас и пропускаме това, в което сме по-напред от останалите.

„Опитваме се и работните места да пазим, и психическото здраве. Всяка една държава решава какви мерки да приложи, но нашите параметри в момента са такива, че ни позволяват да отворим фитнесите, моловете и да пуснем учениците“, разказа Борисов по време на инспекцията.

Премиерът и икономическият министър връчиха сертификат за инвестиции на „Нестле“.