Борисов: Като направим „Хемус“, ще облекчим трафика във Велико Търново

0
43
Кметът Панов влезе в ролята на екскурзовод за премиера. Снимка: velikotarnovo.utre

Премиерът възхитен от промените в старопрестолния град

„В момента, в който изведем трафика през АМ „Хемус“, придвижването през Велико Търново ще стане много бързо. Сега движението към Варна минава през центъра на града. Този тежък трафик, като си излезе след 2 години по магистралата, тук ще стане много бързо придвижването. Просто трябва зор още 2-3 години да довършим строителството на „Хемус“, коментира днес премиерът Бойко Борисов, който лично шофираше по градските улици на старата столица, придружаван от кмета Даниел Панов.

Градоначалникът показа днес на премиера Бойко Борисов променения  Велико Търново. Борисов видя новия четирилентов път, свързващ централната част с кв. ”Бузлуджа” и „Зона В”, ул. „Магистрална”, пътен възел „Качица” и началото на кв. „Колю Фичето”.

Премиерът остана възхитен от реставрирания хан „Хаджи Николи” на Самоводската чаршия. На занаятчийската уличка той се снима с туристи, които се оказаха от Враца. Колата му спря при група младежи, които скандариха „Бойко, Бойко”. А един от тях му демонстрира фокуси с карти.

„Не е важно дали на мен и на кмета Даниел Панов ни харесва промяната във Велико Търново, важно е хората, които идват и живеят тук да са доволни, а тяхната оценка е положителна”, подчерта министър – председателят. Той хареса идеята на Даниел Панов сградата на Старата поща да се превърне в етнографски музей.

Борисов видя и напредналия строеж на митрополитската библиотека и се запозна с идейния проект за Северния пътен възел, който може да спаси града от преминаването ежедневно на 6 000 автомобила.