Борисов след разпита: Правят се публични събития, за да се угоди на президента

0
54
Снимка: Dnes.bg

Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни, коментира премиерът

Премиерът Бойко Борисов даде показания в Специализираната прокуратура. Той беше призован като свидетел по досъдебното производство за търговия с влияние, свързано с президентския съветник Пламен Узунов.

На влизане премиерът не коментира нищо, само поздрави, но говори на излизане. „Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента“, заяви Борисов. Премиерът каза, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови. „Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни“, заяви още Борисов.

Премиерът каза, че е водил многократно комуникация с Пламен Бобоков в рамките на закона.  „Всичко е било в сферата на това, което законът позволява, да подпомагаме бизнеса зад граница“, каза премиерът и посочи: „Винаги съм считал, че е почтен човек“.

„Не помня дали с есемес или с обаждане, но ми каза, че могат да обявят България за пиратска държава, че едва ли не е отвлякла кораба. Говорих с либийския колега, изяснихме случая и оставихме съдът да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост“, каза Борисов.

Премиерът уточни, че Гранична полиция го пази и той е на котва в Бургас. В момента, в който има съдебно решение, ще бъде изпълнено, обясни Борисов.