Борисов с най-много номинации за водач на листата в Пловдив

0
44
Бойко Борисов Снимка: архив

Втори е Иван Тотев

Премиерът Бойко Борисов е най-предпочитаният водач на листата на ГЕРБ в Пловдив. Това показва обобщението на номинациите в областта. Лидерът на ГЕРБ е издигнат с 324 номинации, като до него сравнително се доближава единствено местният лидер Иван Тотев, който е с 308 гласа, съобщава „Трибюн“.

Изненадващо или не, областната управителка на Пловдив Дани Каназирева, която не е член на ГЕРБ, не е издигната и няма нито един глас в своя полза.

С над 100 номинации и на трето място сред желаните за депутат в пловдивската организация на ГЕРБ е председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Тя събира сериозна подкрепа, въпреки че изрично сама обяви, че няма амбиции да бъде депутат в следващия парламент.

С доста номинации е друг настоящ депутат – Атанас Ташков, както и общинският съветник и лидер на партийната структура в район „Южен“ Георги Василев.

Двама министри са предложени са участие в листата за депутати – здравният Костадин Ангелов и енергийният Теменужка Петкова. Харесван се оказва и депутатът Спас Гърневски, който също официално не е член на партията, а представител на гражданската квота.