Българин е заподозрян за убийството на нашия сънародник в Лондон

0
49
Снимка: архив

Той е с множество криминални регистрации за кражби и наркотици

Български гражданин е заподозрян за убийството на нашия сънародник в Лондон, съобщава МВР. Той е на 44 г., криминално проявен, задържан е вчера.

Тялото на жертвата е било открито в дома му в Южен Лондон в понеделник сутринта. Предполага се, че е убит в събота вечерта или неделя. Веднага след като е установено, че по тялото на 60-годишния Красимир Къртиков има следи от насилие, в Дирекция “Международно оперативно сътрудничество“ е получена информация от задграничния представител на МВР във Великобритания.

Посолството ни в Лондон и българските власти сътрудничат активно на разследването. Според първоначалната информация в кръга от заподозрени за извършеното тежко криминално престъпление е друг български гражданин.

Работната теза на британската полиция е, че престъплението е извършено на 12 януари.

По линия на полицейския международен обмен Министерството на вътрешните работи проведе допълнителни оперативни действия, свързани със заподозрения. От българска страна е предоставена наличната информация, поискана от водещия разследването. Установено е, че у нас мъжът е известен с множество криминални прояви за кражби и наркотици, срещу него е имало 19 заявителски материала.