Българин със съмнения за COVID-19 подлуди румънски полицаи, два пъти бяга от болница

0
29
Снимка: NOVA

Заради него 7 души са под карантина

Българин два пъти се опита да избяга от болница в Румъния, където чакаше резултатите от тестовете за коронавирус. Срещу него вече се води разследване за възпрепятстване на борбата с болестта.

Мъжът бил откаран в болницата в източния град Галац в сряда през деня. Той обаче успял да пререже предпазната мрежа на прозореца на стаята си и да избяга, пишат от сайта „Зиаре“. Ръководството на болницата веднага подало сигнал до органите на реда и българинът бил заловен. Той е бил в микробус с други пътници.

След като е върнат обратно в лечебното заведение, мъжът прави втори опит за бягство през нощта, но е заловен от екип на жандармерията, който охранявал болницата. Той се опитал да прескочи оградата.

Според данни на полицията след първия опит за бягство мъжът бил заловен на излизане от Галац в микробус, движещ се в посока Букурещ, в който имало още седем души. Той бил транспортиран с изолирана носилка до болницата за инфекциозни болести в Галац, а останалите пътници от микробуса са настанени в карантинен център.