Валери Симеонов: Божков е невъзпитано хулиганче, което пръска минувачите със спрей

0
32
Валери Симеонов

Интересът към него се преекспонира от една телевизия, казва лидерът на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окачестви поведението на обвиняемия Васил Божков с „невъзпитано хулиганче“ на улицата, което „набарало спрей и пръска минувачите“. „Хулиганче със спрей в ръка на улицата – това е той. Блъфира през цялото време“, категоричен беше Симеонов пред NOVA.

Причината за цялото внимание, което му се обръща, е трибуната, която получава от бТВ, убеден е Симеонов.

„В момента е интересен, защото се преекспонира от една друга телевизия“, заяви лидерът на НФСБ.

„Нормално ли е такова поведение на обвиняем – той да не се защитава“ по 18 обвинения, които са му повдигнати, попита още Валери Симеонов. Според него интересът към Божков ще стигне до едно естествено стихване. Божков досега не е извадил нито едно доказателство за обвиненията към фигури от властта, които хвърля през профила си във фейсбук, отсече Симеонов.

„Той по същата логика може да каже, че е плащал на жертвите си, за да ги изнасилва“, направи сравнение лидерът на НФСБ.

Попитан дали ще се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще прави партия. „Първо не се знае ще прави ли партия, не се знае каква ще бъде тя, не е редно на база на лични отношения да се изграждат политически“, отсече той във връзка с това, че не крие близки отношения с бившия заместник на Борисов.

В коментар на острата реакция на бранша по повод драстичните промени в закона за хазарта, които предлага, Симеонов отрече обвиненията в лобизъм. „Те си защитават интереса. Когато засегнеш нечий интерес, винаги те обвиняват в лобизъм“, заключи той по повод отворените писма на асоциациите от игралната индустрия и се зачуди защо не пишат на него.

С публични позиции браншът предупреди, че готвените от Симеонов ограничения ще направят част от хазарта нелегален, а 30 000 души ще си загубят работните места, ако се приеме идеята на лидера на НФСБ казина и игрални зали да има само в големите хотели на 10 курорта и по границата.

Валери Симеонов обвини и местната власт в Созопол за Алепу и готвения там курортен комплекс. Симеонов защити ДНСК и регионалното ѝ звено, които спрели на този етап изграждането. И заяви, че изпълнителната власт трябва да защити обществения интерес, макар и да е спазен законът.