Георг Георгиев: Мерзост е Радев, който отричаше епидемията, да говори, че внесъл разум

0
140
Георг Георгиев

Смятах, че ще признае дълбоките грешки, които допусна, разделението на нацията, което насади, каза външният зам.-министър

„В неговото, надявам се, последно отчитане на дейността като президент смятах, че ще признае дълбоките грешки, които допусна, разделението на нацията, което насади. И в крайна сметка ще каже, че няма да се кандидатира.“ Така зам. външният министър Георг Георгиев коментира новината, че Румен Радев смята да се кандидатира за втори мандат като президент.

Според него Радев днес е демонстрирал наглост. „Да говориш за ковид, да говориш за мерки, да говориш, че ти си бил проводник на мерки, на разум… Във време, в което той отричаше съществуването на болестта. Помните, че се качи на Шипка миналата година и се подигра с епидемията, подигра се с действията, предприети от държавата, не само от нашата. И днес да излезе и да каже, че той е бил единственият, който е внесъл разум, това е мерзост“, коментира Георгиев.

Георгиев говори пред медиите след края на възпоменанието при мемориала на жертвите на комунистическия режим.

„Историята има много неприятното свойство да се повтаря. За да не допуснем грешките на миналото, да не допуснем терорът да се възцари, ние трябва да познаваме миналото. За съжаление, в момента и чрез наследниците на бившата комунистическа партия, и чрез продължителите на нейното дело в съвремието, ние виждаме тези опити за възобновяване на практики от комунистическото минало“, коментира още Георгиев.

„Комунистическият режим си е служил много умело с лъжата, манипулацията и наглостта. Изключителен прийом и в момента на представителите на социалистите“, допълни той.

Снимка: ГЕРБ

Представители на ПП ГЕРБ почетоха днес паметта на жертвите на комунистическия режим. На възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК присъстваха освен Георг Георгиев и депутатите Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Христо Гаджев, Евгения Алексиева, Борислав Борисов и Лиляна Друмева, областният координатор на ГЕРБ – София, и кмет на район „Сердика“ инж. Тодор Кръстев, както и младежи от софийската организация на партията.

Всички те положиха цветя пред Мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма. През 2011 година правителството на Бойко Борисов определи 1 февруари като Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.