ГЕРБ поиска оставката на „инфантилния“ Иво Христов

0
194
Георг Георгиев

Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера в европарламента, претърпя фиаско, казва Георг Георгиев

ГЕРБ остро осъди поредната обида на народа от депутата Иво Христов и поиска оставката му.

„Проф. Христов няма никакво право да представлява българския народ в НС. Неговата оставка би бил един закъснял акт, но сега не можем да простим поредна квалификация. Такава обида в национален ефир не може да бъде подмината и ние призоваваме за неговата оставка“, каза лидерът на младежката ГЕРБ Георг Георгиев в изявление в централата на партията.

Това е ли позицията на БСП? ПГ и партийните членове подкрепят ли, че хората трябва да бъдат наричани инфантилни, попита той. „Не може да простим поредната провокация. Това е унижение, обида и то не може да бъде подминато просто така. Призоваваме за неговата оставка“, каза още той.

Тази сутрин по бТВ проф. Иво Христов нарече българския народ „инфантилен“. Професорът скандализира и преди години, когато обяви, че “80% от българите са дебили и не могат да се подписват”.

Георгиев отправи въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали подкрепя изказванията на депутата и определи днешното изказване на соцдепутата като опасен рецидив.

„В рамките на европейските институции се случват нехарактерни и несвойствени коалиции – представители на десни партии влизат в коалиция с левите, заяви Георгиев по повод проекторезолюцията на ЕП за България.

Целта на тези хора е България да бъде унижена и обругана. Ако се върнем преди няколко часа на дебатите, ще видим, че лицето на страната ни е изключително добре представено благодарение на правителството и премиера Бойко Борисов“, добави той. „Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера, претърпя фиаско“, каза Георгиев.