Гечев и Божков пеят в един хор

0
318
Васил Божков Снимка: 24 часа

Кой на кого подсказва по темата за хазарта – укриващият се в Дубай хазартен бос на депутата или обратно

Кой на кого подсказва – укриващият се в Дубай Васил Божков на Румен Гечев или обратно. Защото двамата задават едни и същи въпроси. Преди обяд депутатът от БСП – в парламента, а малко след дискусията в Народното събрание от Дубай се включи хазартният бос чрез профила си във фейсбук.

„Въпреки пространното обсъждане на темата днес в парламента и поредните директни въпроси към лицата БМБ, ВИГ и МКС чия е отговорността за поведението на ДКХ през последните 5 години – отговори от тях отново няма“, пише обвиняемият бизнесмен.

А в парламента станаха ясни няколко неща. Депутатът Румен Гечев настойчиво пита за последните 5 г., както и Божков, а Комисията по хазарта е действала по един и същ начин още от 2013 г. И тогавашният министър на финансите е дал отговор, че не е бил информиран от Държавната комисия по хазарта за начина, по който се прилага законът при облагането на операторите.

И Гечев, и Божков питат, но не отговарят защо с промяната в законодателството управляващото през 2013-2014 г. мнозинство премахва режима на облагане с корпоративен данък и превръща облагането в хазарта в таксуване за поддържане на лиценз.

Ами защото недекларирането и неплащането на държавните такси не е престъпление за разлика от укриването на данъците.