Горанов прави совалки в парламента за еврото

0
27
Владислав Горанов и Димитър Радев Снимка: Дневник

С него е управителят на БНБ Димитър Радев

Финансовият министър Владислав Горанов e в парламента за спешна среща с депутатите от различните парламентарни групи за обсъждане на промените, касаещи валутния борд и влизането на страната в Еврозоната, съобщи Novini.bg

Заедно с Горанов е и управителят на БНБ Димитър Радев. Двамата имаха среща с представителите на ДПС. Текат разговори и с БСП. Пред медиите Горанов отказа да коментира, преди да са приключили срещите.

Днес предстои на бюджетна комисия да бъдe разгледано внесеното от председателя ѝ Менда Стоянова допълнение в Закона за БНБ, отнасящо се до фиксирането на българския лев към еврото.

Целта на законопроекта е да се осигури съответствие на вътрешната нормативна рамка с европейската нормативна рамка, регулираща административния процес и оперативните процедури за одобряване на валутните курсове, когато страната влезе в чакалнята на еврозоната. Това съответствие е задължително условие за присъединяване.

Вчера въпросът за влизането на България в еврозоната бе дебатиран на председателски съвет, след което финансовият министър обяви, че има консенсус за подкрепа от всички парламентарни партии.