Горанов: Проверката ще изсветли начина, по който е извършена приватизацията

0
45
Владислав Горанов Снимка: Канал 3

Ако се знае истината за прехода, ще се дадат отговори на въпроси, които си задават гражданите, коментира финансовият министър

Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от българския преход, която може да се окачестви като частично неуспешна, толкова по-добре. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира проверката на приватизацията, която главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС.

„Най-малкото тази проверка ще осветли начина, по който беше извършена приватизацията. Не съм юрист, за да мога да преценя дали сделки, случили се преди толкова много години, могат да бъдат преразгледани, по-скоро трябва отговорът да е „не“. Но ако се знае истината за прехода и специално в частта приватизация, ще се дадат отговори на въпроси, които си задават гражданите“, посочи пред журналисти в Министерския съвет министър Горанов.

По думите му трябва да се търси информация в звената, които са извършвали приватизация.

„Агенцията за приватизацията, имаше периоди, в които и министерствата извършваха приватизация. Иначе ние имаме данни колко пари са постъпили от сделки за приватизация, дали е могло да бъдат повече, вероятно да“, продължи финансовият министър.

Горанов коментира обвиненията на президента Румен Радев за връзка между главния прокурор и премиера така: „Във всяка една държава между отделните институции има взаимодействие, но връзка… И двамата са мъже, не мисля, че има такава връзка“.