Граждани с жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София

0
72
Снимка: архив

Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми, казват инициаторите на подписката

Група граждани подадоха жалба в прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщи БГНЕС.

„Решихме да подадем жалба за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми“, каза един от инициаторите на подписката Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

„С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“, забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия“, пише в жалбата.

„Правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко, нарушават правата на всички. Няколко десетки и стотици да са не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци“, посочи той.

„Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие“, се казва още в жалбата.

Подписите са над 100 и сме ги събрали два дни по два часа на пилоните на НДК. „Не сме търсили масовост, по-скоро искаме бързо да ги внесем, за да може да се вземат мерки бързо“, посочи той.