Депутатите от БСП се крият из кулоарите. Даниела Дариткова: Партизанлъкът ви е останал дълбоко заложен в гените

0
60
Преди дни депутатът от БСП Манол Генов, вместо да участва в заседанието, спеше във фоайето. Снимка: фейсбук

Парламентът събра кворум с дистанционното участие на народните представители под карантина

Парламентът успя да събере кворум от първия път по новите правила за дистанционното участие на депутатите, които са под карантина.

Според решението, което бе взето в петък, народните представители, които са болни от коронавирус или са под карантина, могат да участват онлайн в заседанията на Народното събрание чрез видеоконферентна връзка.

Днес в пленарната зала се регистрираха 116 народни представители, а онлайн се включиха петима депутати от ГЕРБ – Митко Полихронов, Пламен Нунев, Анна Александрова, Александър Ненков и Младен Шишков. Така общият брой на регистрираните депутати стана 121.

БСП и ДПС отново не се регистрираха на старта на пленарното заседание. Именно заради липсата на кворум миналата сряда пленарното заседание пропадна.

Още на старта на заседанието управляващите и опозицията си размениха остри нападки, съобщава DarikNews.

Проф. Георги Михайлов от БСП предложи изслушване на здравния министър във връзка с пандемията, но председателката на парламента обяви, че предложението не е по правилника за работа на парламента.

Това предложение ядоса шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„Уважаеми колеги от БСП, вашата наглост е безмерна. Продължавате да саботирате дейността на Народното събрание, криете се из кулоарите и се явявате тук само когато ние успеем с усилия да осигурим кворум. Не ви ли е неудобно от колегите, които са на кислородно лечение? Що за опозиция сте вие?! Явно партизанлъкът ви е останал дълбоко заложен в гените и сигурно се предава по кръвен път. Ситуацията е критична и ако сте отговорни, ще бъдете в залата. Ще правите предложения, които са в съответствие с правилника“, отсече Дариткова.