Джамбазки за протестиращите: Дойдоха да чупят и да нахлуват в сградата. Отговорихме адекватно!

0
42
Снимка: Кадър, bTV

Ако бяха влезли вътре, щеше да се стигне до физически сблъсък, пожарният маркуч беше единственият начин, казва евродепутатът

„Отговорихме абсолютно адекватно на това, което дойдоха да правят хората пред сградата, а те дойдоха да чупят, да хвърлят, да се опитват да нахлуват в нашата сграда с хора вътре по това време, деца от ансамбъла бяха там“,

Така коментира пред bTV вечерта на напрежението пред централата на ВМРО Ангел Джамбазки и кадрите, на които се вижда как мъж, приличащ на него, хвърля бомбички и полива с маркуч хората долу.

Това е исторически паметник на културата и ние няма да допуснем да бъде вандализиран да бъде нападан, трошен, добави евродепутатът.

Джамбазки заяви, че са се защитавали от вандалския акт и агресия на протестиращите. Според него всеки би го направил, ако в дома му дойдат да чупят.
Ако бяха нахлули вътре, щеше да се стигне до физически сблъсък, пожарният маркуч беше единственият начин, каза още евродепутатът, който в момента е доброволец във ВМА.

„Полицията беше с тези хора. Тези хора започнаха да трошат. Имат ли право да хвърлят пиротехника, ние отговорихме реципрочно“, обясни евродепутатът.