Д-р Даниела Дариткова: Подбудителството към престъпления и нарушения на обществения ред също е престъпление, г-н Радев

0
605
Даниела Дариткова Снимка: Канал 3

За президента е непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения, казва шефката на депутатите от ГЕРБ

Президентът не изпълнява конституционните си задължения и не олицетворява единството на нацията, посочи в декларация председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Вчера вечерта за пореден път президентът на Република България показа, че за него е нежелана и непосилна задача да изпълнява конституционните си задължения и да олицетворява единството на нацията. С вдигнат юмрук и подбуди за метежи срещу законно избраното правителство на България, той призова за разпускане на Народното събрание. Призивите на държавния глава от площада подозрително съвпадат с тези на разследван за престъпления олигарх във „Фейсбук“. Вместо да зове за спазването на законите, президентът подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение“, констатира Даниела Дариткова. Тя допълни, че освен това член на стратегическия съвет на президента е задържан за спиране на метрото в София, като визира задържането и пускането под гаранция от 1500 лв. на Еленко Божков.

„Подбудителството към престъпления и нарушения на обществения ред също е престъпление, г-н президент“, напомни д-р Дариткова. Тя обърна внимание, че още в своята встъпителна реч президентът е показал неуважение към Народното събрание.

По думите ѝ през целия си мандат президентът демонстрира неуважение към Народното събрание. Тя отчете отсъствието му при обявяването на извънредното положение.