Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков: Време е да си вдигнем главата, а не юмрука

0
77
България
Андрей Новаков

Да бъдем смели, отговорни и единни, призова кметът на Враца Калин Каменов на националната конференция на партията

„Ако гледа човек телевизия ще реши, че сте изчезнали. Хубаво е човек освен телевизия да гледа и през прозореца. Време е да си вдигнем главата, а не юмрука. Време е да се каже: България не е блато, а райска градина, но трябва да се работи“, заяви евродепутатът Андрей Новаков на днешната конференция на ГЕРБ.

Той разказа собствената си история – от дете в миньорско семейство, образование в България и пътя си към Европарламента. „Доказах, че може да успее и човек, който не е нечий син или внук. Но моята история беше възможна само заради по-голямата история – тази на ГЕРБ. В политиката не можеш да се харесаш на всички, но си длъжен да работиш за всички. Докато другите ги карат да рушат, ние ще съграждаме“, обеща евродепутатът.

Той посочи и формулата, по която може да се случи това. „Самочувствие, а не надменност. Смелост, а не агресия. Амбиция, а не фантазия“, обобщи той.

Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че „не трябва да допускаме да се обръща колата“ и призова съпартийците си да бъдат смели, отговорни и единни.

След него думата взе кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед, като представител на община в смесените региони. Той е трети мандат кмет и заяви, че гласовете за партията постоянно растат, а Дулово е показало, че договорки с ДПС няма.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че предстоят избори, които трябва отново да бъдат спечелени от десницата, защото това е гаранция за демократичните промени, които са се случили в България.

Има ли гаранция, че при предсрочни избори и назначаване на служебно правителство няма да се търси начин за увеличение на мандата му, попита той. Христов заяви, че отговор за политики от т. нар алтернатива няма.