Елена Йончева: Как е възможно Нинова да съди политолог

0
157
Корнелия Нинова и Елена Йончева

Дали съдебните искове не са опит за сплашване, така че да замлъкнат всички, които имат различна позиция, чуди се евродепутатката

„Изключително съм изненадана от делото, което председателят на БСП Корнелия Нинова е завела срещу политолога и бивш народен представител от левицата Татяна Буруджиева заради коментари в нейни интервюта в пловдивски медии.“ Това написа в профила си във Фейсбук Елена Йончева, евродепутат от БСП, съобщава Tribune.bg.

„Недоумявам как е възможно да бъде съдебно преследван човек, на когото професията му предполага да анализира и коментира действията на политиците и последиците от тях върху обществените процеси“, казва Йончева.

Тя допълва, че във въпросното интервю на Буруджиева няма лични квалификации към Корнелия Нинова. Поведението ѝ е разглеждано единствено в качеството ѝ на председател на БСП.

„Прави впечатление, че подобна яростна атака се предприема към хора от левия спектър, които отправят критични бележки към действията на председателя, докато политическите опоненти са пожалени. Това събужда съмнения за истинската мотивация зад съдебните искове – дали те не са опит за сплашване, така че да замлъкнат всички, които имат различна позиция от тази на лидера?“, пише още Йончева.