Задължително с маска на публични събития на открито в Пловдив

0
23
Снимка: архив

Това реши местният кризисен щаб заради влошаващата се епидемична обстановка в областта

Заради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на маски при предстоящи масови мероприятия с публичен характер на открито – футболни срещи, концерти и други сценични прояви – става задължитиелно, реши Областният кризисен щаб в Пловдив, съобщи БНР.

Областният управител Дани Каназирева призова кметовете да оказват съдействие на контролните органи, за да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие.

31 са случаите на заболели от коронавирус в Пловдивска област през миналото денонощие.

Сред новите случаи са и две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е хоспитализирано, съобщиха от Областния кризисен щаб. Девет пациенти са хоспитализирани в последните два дни. От щаба съобщиха и за починал пациент – жена на 86 години със съпътстващи сърдечни заболявания.

Във връзка с четирите случая на заразени общински служители от РЗИ съобщиха, че се извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. Проведени са и всички задължителни мерки относно дезинфекцията в помещенията и са дадени предписания.

От понеделник още две болници – УМБАЛ“ Пълмед“ с 15 легла и МБАЛ „ Св. Пантелеймон” с 25 легла, влизат в графика за прием на болни с COVID-19, като и двете лечебни заведения имат възможност при необходимост да увеличат легловата база. Щабът реши също в графика да бъде включена още една болница с 10 легла, които да бъдат само за интензивно лечение на пациенти с коронавирус.

Утре предстои среща с ръководствата на лечебните заведения, които досега нямат опит с подобни пациенти.