Задържаха Радо Темерута, зареждал с дрога Варна

0
104
Снимка: МВР

Общо 9-има са обвинени за търговия с дрога. Открити са килограм хероин, оранжерия с канабис и амфетамин

Криминално проявеният Радослав Иванов-Радо Темерута, е задържан при спецакция във Варна и София. В хора на разследването са извършени обиски, при които са открити различни по количество и вид наркотици, съобщи на брифинг ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Франтишек. Задържани са общо 9 човека.

„Преобладаващо като вид наркотично вещество са амфетамини и метамфетамини. Те са били съхранявани под формата на кристали с различна форма. Намерен е около килограм хероин и оранжерия, в която е имало 333 стръка тревиста маса, която е определена като канабис“, уточни Франтишек.

„Ден по-късно е задържано още едно лице в София. Той е бил основният доставчик на групата, действаща във Варна. Това лице от контингента, което е зареждало Варна, е познато в криминалните среди като Радо Темерута. Според нас това е голям успех за службите, тъй като той през годините е влизал в тяхното полезрение“, обясни ръководителят на спецпрокуратурата.

„Характерното за него е, че е използвал доста от способите, които са характерни за съответните служби. Именно други лица от криминалния контингент преди негова среща са проверявали района за съмнителни според тях автомобили или лица, които биха им се сторили като служители на службите“, разкри той.

„Тези негови предохранителни мерки не са могли да противодействат на ГДБОП и съответно на 18 декември той е задържан, с повдигнато обвинение, както и другите от групата. От деветте човека двама са задържани под стража и двама са под домашен арест“, добави Франтишек.