Почти до бой стигнаха в парламента

0
127
парламент
Снимка: архив

Това стана по време на дискусията по избор на нови членове на КРС

Почти до бой стигнаха днес в парламента доскорошни партньори в коалицията „Обединени партньори“. Депутатите трябваше да дебатират по избора на нов заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), но дискусията се нажежи.

Това стана, когато на трибуната излезе Павел Шопов от „Атака“. „ГЕРБ все по-често прибягват до услугите на ДПС“, заяви той и обвини доскорошните си партньори от „Обединени патриоти“ в „кадрови резили“. Според него всички техни хора във властта са се провалили в работата си.

Последва искане за налагане на дисциплинарно наказание на Шопов от Милен Михов. „Непочтено и унизително е към Народното събрание да има такава реч, насочена срещу почтени български граждани“, каза той.

Шопов обаче репликира от място, като се стигна до разправия, размяна на обиди и намеса на квесторите. От своя страна председателстващият заседанието Емил Христов обяви, че на следващия председателски съвет ще подложи на обсъждане въпроса кой трябва да понесе отговорност за възникналото напрежение. По-късно Шопов настоя Юлиан Ангелов също да отнесе наказание, заради изречени от него обиди, останали скрити за микрофоните на журналистите.

В крайна сметка депутатите избраха за заместник-председател на КРС предложената от ГЕРБ Кристина Андонова-Хитрова. За членове на комисията одобрение получиха Анна Вълчева, чиято кандидатура е подкрепена от ГЕРБ и „Обедини патроити“, както и Ердинч Хайрула, предложена от ДПС.