Катастрофата, взела три жертви, станала на прав участък с добра видимост, но с мокра настилка

0
32
Снимка: 24 часа

Пътуващите в буса отивали на пазар в Одрин, тирът е бил спрял. Версиите – техническа неизправност, внезапен здравословен проблем или заспиване на шофьора

„Произшествието е станало на прав участък, с добра видимост, но мокра настилка. Изясняват се причините за него“, заяви вътрешният министър Христо Терзийски за катастрофата край Лесово. Терзийски потвърди, че до настоящия момент загиналите са трима, а други шестнайсет души са откарани за лечение.

Сигналът за сблъсъка между микробуса и тира  е получен малко преди 6.00 ч днес сутринта. Тя е станала на 5 км от границата с Турция. Камионът с украинска регистрация бил спрял край пътя, когато в него се ударил бусът, в който имало 18 пътници. Те отивали на пазар в Одрин.

При удара умират шофьорът на буса и двама от пътниците. Пострадалите са откарани в болница в Ямбол, където пристигна и здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че жертвите са на 59, 53 и 70 г. Двама от загиналите са от Сливен, един – от Ямбол. Петима от ранените са освободени за домашно лечение. Ангелов каза, че военен самолет „Спартан“ ще откара две от ранените жени в София, където ще бъдат лекувани в болница „Пирогов“.

Версиите на разследващите са от техническа неизправност до заспиване на шофьора. Разчита се и на показанията на пътниците. Според първоначалните данни има измерен около 30 метра спирачен път.

„От началото на октомври времето се промени, валежите са чести. Призовавам всички да карат особено внимателно. Денят също се скъсява, често има лоша видимост. Трябва да бъдем внимателни на пътя“, призова вътрешният министър Терзийски.