Кейт Уинслет в ролята на криптокралицата Ружа Игнатова

0
739
Кейт Уинслет и Ружа Игнатова /на малката снимка/ Снимка: Канал 3

Холивудската лента ще се каза „Fake!“

Холивуд стартира проект за една от най-скандално известните българки в новата криминална история – Ружа Игнатова. Екранизацията на историята ще бъде с участието на носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет, която ще играе ролята на измамницата, пише светското издание Deadline.

Игнатова придобива популярност, след като става ясно, че е автор на една от най-големите финансови измами, натрупвайки $4 млрд. печалба от пирамида с криптовалута. Любопитната страна на историята включва още, че Ружа Игнатова изчезва безследно през 2017 г.

Сюжетът ще се базира на предстоящата едноименна книга на Джен Макадам и Дъглас Томпсън, която ще разказва истинската история на Макадам и нейното участие в схемата на OneCoin. Именно тя е и една от измамените от Игнатова, инвестирайки $300 000.

OneCoin е основана през 2014 г. Компанията, базирана в България, следва типичната структура на многостепенна маркетингова схема, но с измама, пише Cointelegraph.  OneCoin предлагала криптовалута, за която организаторите твърдят, че е следващият биткойн.

Освен с участието си пред камера в главна роля Уинслет ще подкрепи проекта и от позицията на продуцент. Режисьор ще бъде Скот Бърнс.

Fake! не е единственият проект, който се готви във връзка с измамата на Игнатова. Би Би Си разработва подкаст по темата, който се очаква да излезе скоро.