Майки на деца с увреждания: Разграничаваме се от Вяра Иванова и Мая Манолова

0
3985
Вяра Иванова (вдясно) лъже, че представлява майките от "Системата ни убива".

Марш пеша на Орлов мост, протестирайте като всички българи, пишат те

Родители на деца с увреждания излязоха с гневни постове в социалните мрежи след вчерашните изпълнения на Мая Манолова и нейните пет поддръжнички от „Системата ни убива“, начело с Вяра Иванова, в Банкя, където лепяха черни чували и свещи пред къщата на премиера Борисов.

Ето какво написа Полина Иванова:

Ако все още има неразбрали, пояснявам!

Тези 5 майки, които умират за медийни изяви, не са организацията на майките на деца с увреждания в България! Хилядите майки и бащи на деца с увреждания, които се борим за правата си на децата си с увреждания се разграничихте от тези 5 майки и създадохме нова организация с името СИСТЕМАТА НИ УБИВА ВСИЧКИ!

Не сме постоянно по телевизията, но голяма част от нас са вече близо месец там, на пътя, искайки достоен живот за всички българи!

Та…действия на полицията няма да коментирам, не върху това е фокуса на поста ми, а върху следното.

Като искате да сте при всички протестиращи на Орлов мост и да сте част от протеста, какво сте се затръшкали за този бус бре и не се дигнете и не отидете пеша до там, М? Кой и какво ви спира? Или важно е да сте по телевизията?

Марш пеша на орлов мост бре и протестирайте там рамо до рамо като всички българи, които са там!

Друг родител на дете с увреждания Антония Абрашева споделя следното:

„Само за яснота, щото ми е важно: „Системата ни убива“ не са майките на деца с увреждания, а майките на деца с увреждания, които предадоха (продадоха) хората с увреждания и близките им и усвоиха слогана (и не само).

Ядрото от Майките, които създадоха първоначално Системата ни убива, се отделиха отдавна в Общност Мостове ! На протеста не ходят организирано и нямат бус. А, да, и масово не харесват маяма нолова.“