Министерството на отбраната: Президентът, министърът, началникът на отбраната са били уведомени, че ген.-майор Петров е заразен, на 18 октомври /неделя/

0
295
Снимка: ПИК

От съобщението става ясно, че Радев е заминал в понеделник за Талин, след като е знаел, че е бил контактен със заразен

Всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров, който е с положителен резултат за COVID-19, са били уведомени на 18 октомври /неделя/. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Причината за съобщението са множество въпроси от медиите след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС и след преждевременно прекратената визита на президента Румен Радев в Естония.

От МО заявяват, че всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с ген.-майор Петров на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президентът, министърът на отбраната, началникът на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствените процедури.

От съобщението на МО става ясно, че Радев е заминал за Талин, след като е знаел, че е бил контактен със заразен с коронавирус.