Младен Маринов: Няма арести у нас, свързани с акцията срещу калабрийската мафия

0
10
картини
Младен Маринов

Министърът не знае защо е забъркано името на страната ни

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отрече да са извършвани арести у нас във връзка с мащабната акция срещу калабрийската мафия Ндрангета.

До този момент на територията на България няма извършени арести по искане на италианските служби, каза Маринов пред журналисти в парламента. Вътрешният министър добави, че не знае причината за намесване на името на България в темата.

По-рано днес беше съобщено, че при операция срещу калабрийската мафия Ндрангета са били задържани над 330 души, сред които политици, адвокати, счетоводители и държавни служители. Арести бяха извършени и извън територията на Италия.

Най-известният задържан е бившият депутат от партия „Форца Италия” Джанкарло Пители, обвинен във връзки с мафията.

Спецакцията беше насочена срещу клана Манкусо ди Лимбади, свързан с убийства, изнудване, присвояване на активи, пране на пари, търговия с влияние и т.н.

„В непрекъснат контакт сме с италианците не само по такива случаи, а и по други, които се развиват в момента – чисто като обмен на информация. Но досега не са искали от нас информация. Нямаме данни те да развиват дейност на територията на България, нямаме данни и за български граждани“, коментира Маринов.

„Направили сме проверка. Разпоредили сме да се свържат наши представител там, включително и у нас с представител на италианската полиция в посолството. Те ни увериха, че няма български граждани, не знам по каква причина името на страната ни съществува в тази операция, но имаме официална информация“, категоричен бе министърът.