Нова спецакция на КАТ с 3 акцента – моторите, трафика към морето и агресивните шофьори

0
11
Снимка: МВР

Полицаите ще дебнат за пияни и дрогирани шофьори по курортите

До 12 август започва специализирана полицейска операция с три основни акцента – мотори, основните пътни артерии към Черноморието, както и срещу агресивни шофьори, които притесняват останалите участници по пътищата. Това каза инспектор Петър Соколов от „Пътна полиция“ по време на брифинг, съобщи DarikNews.

„Към момента пътно-транспортната обстановка в страната е спокойна. За изминалото денонощие имаме възникнали 16 тежки пътно-транспортни произшествия с един загинал участник и 21 ранени. Имаме едно тежко ПТП в района на Ришкия проход, на територията на Областна дирекция Бургас, където в момента тече оглед на произшествието. Пътят в участъка е затворен и има обходен маршрут“, каза той.

„Продължаваме и засилваме контрола на водачите на дву- и триколесни моторни превозни средства с цел недопускане на пътни инциденти с тях. Вторият акцент е засилен контрол по автомагистралите и основната пътна артерия първи и втори клас посока от вътрешността на страната към черноморските курорти. В тази насока са включени всички налични технически средства за контрол на скоростта и са разположени в уязвимите участници в пътната мрежа, както и по местата, където имаме най-много нарушения на скоростните режими.

Денонощна операция ще има от петък на територията на черноморските курорти за недопускане на употреба на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и наркотични вещества. Ще се следи за неправилно изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и водачи с агресивно поведение“, обясни инспектор Соколов.

Той увери, че там, където пътната мрежа позволява обходни маршрути при потенциални блокади от страна на протестиращи, тогава полицията ще направи необходимата организация.