НСО по повод служителя си, обвинен като шеф на банда за убийства: Оказваме пълно съдействие на военната прокуратура

0
82
Снимка: архив

Службата иска информация от прокуратурата, за да предприеме действия спрямо офицера

НСО обяви, че оказва пълно съдействие на военната прокуратура по разследването срещу нейния офицер, обвинен за ръководител на група за поръчкови убийства, рекет и наркотици. По-рано днес говорителката на главния прокурор сийка Милева съобщи, че бандата е извършила убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Неин организатор е подполковник от НСО, действащ служител и член на масонска ложа.

По повод обявено досъдебно производство за предумишлено тежко престъпление, извършено на 10 октомври 2019 г., срещу членове на организирана престъпна група, за ръководител на която бе обявен служител на Националната служба за охрана (НСО), НСО заявява, че на Софийската военноокръжна прокуратура се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.

Ръководството на НСО очаква на службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя. НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.