Оставиха в ареста двамата шефове в ГДБОП, обвинени за връзки с наркодилъри

0
25
Цветан Панков Снимка: 24 часа

Според съда на свобода те могат да извършат друго престъпление

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста двамата антимафиоти от ГДБОП – Цветан Панков и Кирил Ванков, съобщи БНТ. Съдът остави без мярка Василена Фикирлийска, служителка на полицията, която е обвиняема с тях. Четвъртият обвиняем – Десислав Таков, е с мярка „подписка“.

Антимафиотите, шефове съответно на отдел и сектор в ГДБОП, и полицайката бяха задържани, защото покровителствали наркодилъри срещу подкупи. Според прокуратурата тримата са участвали в организирана престъпна група.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите стоят зад престъплението, и има опасност да извършат друго престъпление, ако бъдат с по-леки мерки за неотклонение.

Пред съда Цветан Панков заяви, че според негови сведения хора от криминалния контингент са заявявали, че им пречел, поради което ще направят всичко възможно, за да го отстранят.

Защитниците на Кирил Ванков заявиха, че няма нито едно доказателство, което да свързва пряко служителя на ГДБОП с участие в организирана престъпна група.

Според тях задържането на двамата антимафиоти е опит на лица от криминалния контингент да отклонят вниманието от себе си.