Партията на Цветанов издигна осъден за кандидат-кмет в с. Николаево, спечели баща му

0
662
Снимка: фейсбук

Не знам доколко е правилно да се пише „партията на Цветанов“ и дали не е по-добре да се нарича““частната партия на Павел Вълнев“

бсп
Антон Тодоров

Антон Тодоров, zonanews.bg

Партията на Цветан Цветанов е разпратила ПР-ски съобщения за „великата“, с „вселенски измерения“ победа на кандидатът им Георги Мончев на вчерашните частични местни избори за кмет в село Николаево, община Плевен. Не знам доколко е правилно да се пише „партията на Цветанов“ и дали не е по-добре да се нарича““частната партия на Павел Вълнев“. Вълнев е работодател на Цветанов, вложил е 1 млн. лева в РБ и в общи линии в публичните си изявления дава вид, че схваща тази партия като част от ТИР-аджийския си парк.

Но да се върна на казуса в село Николаево. Досегашният кмет Петър Мончев, син на Георги Мончев, беше с прекратени правомощия след постановена осъдителна присъда. „Републиканци за България“ го обявиха за много личен техен кадър (забележете, подчертавам отново, че Мончев е с прекратени правомощия като кмет на село Николаево заради осъдителна пресъда). Въпреки това от РБ го издигнаха и се опитаха да го регистрират в началото на февруари, но от ОИК отказаха да го регистрират поради горната причина.

Партията на Вълнев/Цветанов обяви, че това е „политическа репресия“ и опита да регистрира неговия баща Георги Мончев, чиято кандидатура също беше отхвърлена заради разминаване в постоянния и в настоящия адрес. Това пак беше обявено за „политическа репресия“.

В крайна сметка, бащата Георги Мончев беше регистриран и той спечели изборите. Говори се, че жителите на селото са били много силно мотивирани (с потупване по рамото не с пари) от РБ и един доскорошен депутат от ГЕРБ от района, който скорострелно напусна ПГ на ПП ГЕРБ и вече е „републиканец“.