Премиерът: Узунов е „най-чистият“ човек на президента

0
95
Бойко Борисов Снимка: МС

Аз имам работа, а тези, които нямат, от сутрин до вечер търсят място, където да ме коментират, каза Борисов

„Аз имам работа, а тези, които нямат, от сутрин до вечер търсят място, където да ме коментират“, каза Бойко Борисов днес при тунела „Железница“, където пострадаха трима работници.

Премиерът отговори на президента Румен Радев, който по-рано през деня отправи критики към главния прокурор, че брани правителството, а не закона.

Реакцията на държавния глава дойде, след като преди дни разследващите огласиха SMS кореспонденция между секретаря на президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов и разследвания бизнесмен Пламен Бобоков. От съобщенията стана ясно, че двамата са обсъждали в продължение на 6 месеца делото за задържането на либийския танкер „Бадр” на пристанището в Бургас. Узунов пък е изпратил на Бобоков решението на Върховния административен съд, преди то бъде публикувано.

Днес от публикуваните чатове между двамата стана ясно, че президентът е назначил за посланици в Алжир и Нигерия дипломати, посочени от Бобоков с посредничеството на Узунов.

„Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко говорят… Те вече толкова са заседнали в тресавището. Никога повече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти. Това не е кой да е съветник на президента, това е най-чистият му човек в кавички, вътрешен министър в служебния му кабинет”, заяви министър-председателят.

„Колкото по-бързо спрат да говорят и да търсят вината в другия и погледнат своята къщичка, толкова по-добре за тях“, допълни Борисов.