Протестър хвърли банкноти евро по Гешев в парламента, той се шегува

0
140
Иван Гешев Снимка: Dnes.bg

По-добре беше по този начин, отколкото да влезе с пистолет през НСО, каза главният прокурор

Протестър дойде на заседанието на правната комисия в НС, която изслушва доклада на главния прокурор Иван Гешев и хвърли по него банкноти с лика на премиера от по 500 евро, съобщи Dnes.bg.

Той беше седнал непосредствено зад главния прокурор Иван Гешев и държеше пачка с банкноти.

„Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори и да хване мускулна треска“, обърна се той индиректно към него. Тогава мъжът стана и хвърли банкнотите, но веднага беше изведен от залата.

„Не разчитам на тези, които питаят „обич“ към прокуратурата на обективност, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България“, коментира той.

„По-добре беше по този начин, отколкото да влезе с пистолет през НСО“, допълни и главният прокурор.

Пред депутатите той заяви, че прокуратурата е подложена на политически натиск.„Институция, човек и държава, които не уважават себе си, не уважават и другите и ако някой смята, че печели от това, че не уважава държавни институции, мисля, че греши. Това, че няма да ни харесват, е част от работата, нас ни интересува да ни харесват българските граждани“, отсече Гешев.