Псевдодемократи и комунета гласят в следващия парламент проруска коалиция

0
490
Червеният площад в Москва Снимка: Pixabay

По отношение на скандала с разкритите руски шпиони Радев сякаш си е глътнал езика. Блокирал е

коалиция
Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

ХАРЕСВАМ ДОБРИТЕ НОВИНИ

Поредните руски шпиони у нас са разкрити. Изгонени са и поредните руски дипломати – също шпиони. Ясно е, че главният прокурор Иван Гешев пипа здраво. Не си поплюва. Това аз предвидих още при избирането му. Протестите, които се организираха срещу него, бяха дело на проруски ориентирани политици, на заблудени от тях граждани и на русофили от комунистически семейства. Доста бивши ченгета и сътрудници на ДС ги подкрепиха. Помним, нали?

Това веднага ми направи впечатление и затова реагирах своевременно.

А истината стана пределно ясна, когато проруският ни президент подкрепи с вдигнат юмрук протестите,

когато техни лица станаха отровени от злоба бабикяни, оная Мая и оня Гошо, както и неколцина вечни мераклии за „управленски мандат“. Ясно бе, че известни проруски партии като БСП, АБВ и „Възраждане“ също подкрепиха протестите. Така се съешиха псевдодемократи и комунета. Именно те гласят в следващия парламент проруска коалиция, като сценарият предвижда президентът, за когото европейската преса писа още когато бе избран, че е „избор на Москва“ (като друг такъв тогава бе посочен молдовският президент Игор Додон), да даде мандат за съставяне на правителство на „Демократична България“, независимо че тази тройна коалиция ще загуби катастрофално изборите.

Тя обаче разчита, че други проруски партии, влезли в парламента, и на първо място БСП ще я подкрепят за съставянето на едно „програмно-експертно“ правителство, което да гарантира добри отношения с Русия и да отстрани „лошия Гешев“, гдето така пречи на Кремъл. Едно такова проруско „програмно-експертно“ правителство ще закупи и руска ваксина, за да ни скара с Брюксел и за да мре по-бързо народът ни.

САЩ и Великобритания подкрепиха действията на отговорните български институции за разкриване на руската шпионска мрежа и изгонването от страната ни на руски дипломати.

Подкрепа имаме и от Брюксел. Но особено важна е позицията, която изрази генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Защото тя генерира доверие към българското правителство и българските служби за сигурност.

Същевременно трябва да сме наясно какви нищожества са тези псевдополитици, които се опитват да обяснят действията на прокурора Гешев, на ДАНС и Военното разузнаване като „предизборен ход“. Дай Боже да има повече такива ходове, ако ще и всеки ден да правим избори.

Главният въпрос, който би трябало да си зададем, не е защо Гешев действа (това му е работата!), а защо Русия поддържа шпионска мрежа в нашата страна, защо нейните дипломати работят срещу България или използват страната ни за получаване на ценна информация за плановете на НАТО в региона. Какво означава това? Отговорът е ясен. Защото България при настоящето правителство функционираше като нормална европейска държава, като лоялен и сигурен член на НАТО. А точно това дразни Кремъл.

Когато управляваха социалистите руснаците се чувстваха у нас като у дома си.

И информацията към тяхното посолство е изтичала безпрепятствено. Не се е налагало да плащат дори. Нашенци са предавали България от русолюбие. И така винаги е било в историята ни. Но явно много от каналите към Кремъл са затворени през последните години и затова се е налагало да се плаща на българи за шпионство. Затова и Генералният секретар на НАТО благодари на българския премиер. Впрочем имах възможност да се запозная с него и мога да кажа, че той никога не говори „просто така“. У нас „просто така“, пет за шест, говори президентът, същият от когото „Демократична България“ очаква да получи „управленски мандат“.

Но сме свидетели, че по отношение на скандала с разкритите руски шпиони Радев сякаш си е глътнал езика. Блокирал е. Това обаче е добър знак. Аз го разчитам като досещане от негова страна, че втори мандат няма да го огрее. Което е добра новина.

Изобщо добри са новините в наверечието на парламентарните избори. Най-добрата е също известна: ГЕРБ и СДС ще бъдат победители на тези избори. А още вчера обърнах внимание, че победителите пишат историята. Факт!