Радев за снимката със спящия Борисов: Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо

0
139
Радев
Президентът Румен Радев

Снимката е риск за живота на премиера, заяви президентът. Той ще наложи частично вето върху Закона за МВР

„Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Тази снимка означава риск за живота на премиера. В ход е служебна проверка, която трябва да установи всички факти”, каза президентът Румен Радев през журналисти.

Попитан дали все пак е управлявал дрон над двора и терасата на премиера в резиденция Бояна, където двамата първи мъже в държавата са съседи по вили, Радев заяви: „За мен това е параноя. Имам предел на фантазията“. Президентът все пак призна, че има дрон.

„Управлявал съм и самолет, управлявал съм и дрон. Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него моята фантазия все пак има някакви граници“, каза още той.

Радев коментира още, че вчерашното изявление на министър-председателя е опит „да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън“.

„Най-важно е възстановяване на доверието в обществото, то може да се възстанови само чрез истината“, смята държавният глава. Радев поиска и да има независима екпертиза за достоверността на аудиозаписа и снимките.

„Борбата за власт се води между политическите партии, аз в кухнята на политическите партии не се меся. Аз нямам разследващи функции“, каза още президентът.

Той обяви, че ще наложи частично вето върху Закона за МВР. Аргумента си за ветото той не издаде.

Президентът се засмя на въпроса дали е верен слухът, че се е разделил с Десислава Радева, и покани медиите да отидат довечера в Сандански, където двамата заедно ще празнуват рождения му ден.